Giraf therapie is een uniek, op maat gemaakt therapie-programma aan voor kinderen met een beperking, stoornis of ontwikkelingsachterstand, in de leeftijd 4 tot circa 20 jaar. De therapie bestaat uit een combinatie van gedragstherapie, logopedie en/of fysiotherapie. Het is een intensieve therapie, welke bestaat uit 5 dagen achter elkaar 2 uur per dag. Deze dagen zijn er 2 therapeuten gekoppeld aan uw kind waar zij werken aan de gestelde doelen. In één week zetten kinderen een stevige stap vooruit in de ontwikkeling.

Het hele gezin verblijft een week op het fijne vakantiepark waar ook de therapie wordt gegeven. Tijdens deze week is er ook aan de ouders en broers en/of zussen gedacht.

Oudercoach

Dagelijks krijgen de ouders feedback en praktische tips van de vaste therapeuten. Soms wordt ook huiswerk meegegeven om meteen in het vakantiehuis toe te passen. In deze week hebben ouders ook een gesprek met de oudercoach, meestal over een breder kader dan de therapiedoelen. Aan het eind van de week zien ouders nieuwe mogelijkheden in hun kind en hebben ze praktische handvaten om daaraan te werken.

Programma voor broers en zussen

Broers en zussen vinden het fijn om samen met andere kinderen met een soortgelijke thuissituatie te spelen en te praten. In de therapieweek bespreekt een therapeut spelenderwijs eventuele zorgen, frustraties of verdriet. De therapeuten vragen ouders ook af en toe tijd vrij te maken om alleen met de zus of broer iets te ondernemen. Oudere kinderen (vanaf circa 9 jaar) kunnen ook een individueel gesprek met een therapeut hebben.

Giraf therapie werkt voor het hele gezin. Wij vinden deze betrokkenheid van het gezin essentieel voor de ontwikkeling van het kind op lange termijn. Daarom steunt Stichting Kids Unlimited ook deze vorm van therapie.

Meer info www.giraf-therapie.nl

Robin Hordijk Stichting Kids Unlimited

Meld uw kind aan voor therapie!

Als ouder, voogd of verzorger van een kind met EMB (ernstig meervoudige beperkingen) of een kind met CP klasse 4 of 5 tot 18 jaar kunt u bij de Stichting Kids Unlimited een aanvraag doen voor een kostenvergoeding van therapie.

Kind aanmelden

Ook jij kunt helpen!

Steun de stichting door een donatie of word vriend/partner van de stichting. Met uw bijdrage kunnen wij gezinnen financieel ondersteunen door therapieën te vergoeden die niet worden vergoed door de zorgverzekeraars.

Doneer

steun-stichting-giften