Dolfijn therapie Curacao zwemmenDolfijn therapie Curacao zwemmen
steun stichting giften donatiesteun stichting giften donatie
muziektherapie muziek gitaarmuziektherapie muziek gitaar

Muziek raakt en verbindt

Muziektherapie kan je volgen bij muziek- en zintuigtheatergezelschap De Lachende Zon. Zij weten kinderen met een ontwikkelingsachterstand te raken en te benaderen door muziek.

Muziek raakt en verbindt, zonder taal en op een diep niveau. Iedereen heeft zijn eigen geluid, klank en ritme. Door dit persoonlijke geluid van een kind te ontdekken, kun je samen muziek gaan maken. De communicatievorm van het kind vormt uitgangspunt, de muziekaanbieder past zich hieraan aan en bouwt aan een eigen persoonlijke muzikale wereld om het kind heen.

Meerdere sessies

Het gaat niet om een eenmalig aanbod. Juist door regelmatig muziektherapie aan te bieden aan een individueel kind of een klein groepje kinderen met een ernstige verstandelijke, vaak meervoudige, beperking zien we de resultaten: meer alertheid, betere concentratie, openstaan voor nieuwe dingen en betekenisvolle interactie.

Door te werken vanuit ontspanning en met een subtiele afwisseling van dynamiek, nodigen we de kinderen uit om op hun eigen, intrinsieke mogelijkheden te ontdekken en zelf initiatieven te nemen door actief deel te nemen aan de muziek.

Jouw Geluid

Tijdens muziektherapie werken we met de methode ‘Jouw Geluid’, een methode die wij aanbieden aan kinderen. Daarnaast trainen we ouders en begeleiders in het zelf leren aanbieden van muziek en het kind te volgen, ook als zij niet muzikaal zijn.

muziektherapie muziek gitaar
muziektherapie de lachende zon kids unlimited
muziektherapie elco gitaar muziek

Ervaringen

Steun ons

Stichting Kids Unlimited wil financiële drempels wegnemen en gezinnen zichtbaar helpen. Al voor een klein bedrag kan ook jij een bijdrage leveren en de voortgang van deze kinderen stimuleren. Samen kunnen we dit realiseren.

Kind aanmelden

Als ouder, voogd of verzorger van een complex meervoudig gehandicapt kind tot 18 jaar kan je bij Stichting Kids Unlimited een aanvraag doen voor een kostenvergoeding van therapie. Lees ook goed de regels door.

Stichting Kids Unlimited logo

Stichting Kids Unlimited

KVK : 24435279

RSIN : 819420761

IBAN : NL 15 RABO 0143553577

E-MAIL : contact@kidsunlimited.nl

Help mee

ANBI logo