Dolfijn therapie Curacao zwemmenDolfijn therapie Curacao zwemmen
steun stichting giften donatiesteun stichting giften donatie
muziektherapie muziek gitaarmuziektherapie muziek gitaar

Interactie met dolfijnen

Dolfijn ondersteunde therapie is een bijzondere therapie voor bijzondere kinderen/jongeren met beperkingen en speciale behoeftes. Er wordt een intensieve, op maat gemaakte, therapie aangeboden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende therapievormen, gecombineerd met de interactie met een dolfijn. De dolfijn is de motivator en de beloning voor het gewenste gedrag (lichamelijk, mentaal en emotioneel). Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat dolfijnen de kinderen stimuleren om zich verder te ontwikkelen en dat kinderen tot vier keer zo snel leren wanneer ze therapie volgen die gecombineerd wordt met interactie met dolfijnen. Dolfijn ondersteunde therapie is een integrale, multidisciplinaire behandelmethode, waarin gekwalificeerde therapeuten samenwerken met speciaal voor de therapie getrainde dolfijnen. Zo is het therapeutenteam opgebouwd uit logopedisten, fysiotherapeuten, sociaal pedagogisch hulpverleners en psychologen.

Complex gehandicapte kinderen

In Nederland wordt in het Dolfinarium therapie gegeven aan kinderen met syndroom van down of autisme. De stichting K!Ds Unlimited richt zich juist op andere groepen. Complex meervoudig gehandicapte kinderen kunnen wel met dolfijnen zwemmen in onder andere Curaçao. Daar zijn de omstandigheden uitermate goed. De organisatie is goed, er zijn voldoende voorzieningen (ook voor het verblijf) en er is zeer professionele Nederlandstalige therapeutische ondersteuning. Meer informatie: www.curacaodolphintherapy.com of www.stichtingdolfijnentherapie.com

Ervaringen

Steun ons

Stichting Kids Unlimited wil financiële drempels wegnemen en gezinnen zichtbaar helpen. Al voor een klein bedrag kan ook jij een bijdrage leveren en de voortgang van deze kinderen stimuleren. Samen kunnen we dit realiseren.

Kind aanmelden

Als ouder, voogd of verzorger van een complex meervoudig gehandicapt kind tot 18 jaar kan je bij Stichting Kids Unlimited een aanvraag doen voor een kostenvergoeding van therapie. Lees ook goed de regels door.

Stichting Kids Unlimited logo

Stichting Kids Unlimited

KVK : 24435279

RSIN : 819420761

IBAN : NL 15 RABO 0143553577

E-MAIL : contact@kidsunlimited.nl

Help mee

ANBI logo