Juni 2019

Fenna geniet, ontspant en groeit door de muziektherapie

Fenna is in 2019 gestart met een regelmatig terugkerend muziekmoment met als doelen: verhogen van haar concentratie, stimuleren van alertheid en stimulering van contact. Na een paar sessies muziektherapie van een half uur merken we aan Fenna dat ze haar concentratie vast kan houden. Ook bij Fenna is duidelijk zichtbaar dat ze geniet, ontspant en groeit.

“Wat is het leuk om met Fenna te mogen werken. Ik begin haar langzaam een beetje te kennen. Ik heb al van Fenna geleerd om de tijd te nemen. Vaak begin ik met een liedje waarin ik alleen haar naam zing. Door de herkenning van de melodie en het horen van haar naam is ze direct alert. Ze houdt ook erg van het geluid van de Handpan. De eerste keren dat ik met haar werkte deed ik te veel. Vaak zijn twee elementen, bijvoorbeeld het namenliedje en het spelen op de handpan genoeg. Doordat ik de tijd voor haar neem zie je dat ze vertrouwen krijgt dat de muziek doorgaat en dat ze mag ontspannen. Muziek is dan een erg mooie manier om contact te maken. Het namenliedje en het ’tot ziens’ liedje waarin ik ook vaak rare geluidjes maak zorgen vaak voor meer alertheid. Voor Fenna is het heel fijn dat muziek een terugkerende activiteit is. Dit geeft haar vertrouwen in de muziek en geeft mij de mogelijkheid haar beter te leren kennen zodat ik goed kan aansluiten bij wat zij mooi vindt.” Aldus Elco.

Elco van Alphen is muzikant en acteur en oprichter van De Lachende Zon. Hij is gespecialiseerd in het contact maken met mensen met een, vaak ernstige, verstandige en meervoudige beperking. Door middel van muziek en zintuigelijk theater merkt je dat deze kinderen genieten, ontspannen en groeien.

Muziektherapie-fenna-Elco-De-Lachende-Zon

Comments are closed.